torsdag 17 februari 2011

Hyderabad

Har börjat få lite koll på den här staden nu, efter två dagar som tillbringats ute, omkringåkandes i små autorickshaws och med en hel massa besök på olika tempel, dargahs, bazarer och små caféer. Igår var det milad ul-nabi, Profetens födelsedag - och alltså stort firande. Jag och den tyska prästen (som verkligen är supertrevlig, synd att han åker ikväll!) var och tittade på några dargahs och blev till sist hembjudna av en familj som bodde precis där bredvid. Där satt vi i en timme och småpratade, mumsandes på världens godaste kakor medan fler och fler släktingar fyllde rummet - alla, till och med den urgamla mormorn, ville komma och titta på och prata med de två långa blonda människorna som kommit till deras kvarter. Hur trevligt som helst, har lovat att komma och hälsa på igen innan jag åker hem.

Idag har jag varit på sightseeing med ett engelskt par i 70-årsåldern, de är i Indien för typ tionde gången och har rest lite överallt i hela världen ända sen de var unga. (Tror att de var missionärer i Afrika i sin ungdom och sen har de bara fortsatt resa så fort de haft en chans). Hur gulliga som helst!

Ska plugga lite nu innan middagen. Här kommer ett par bilder från de första dagarna (lägger upp alla på facebook om internet samarbetar):


Stället där jag bor

En gränd i bazaren.

Sorry, lyckas inte vrida på bilderna...nåt fel med bildredigeraren kanske.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar