tisdag 4 december 2012

Sleep

Alice sover äntligen. Det är en himla kamp för att få henne att somna nu, både på dagen och på natten. Så fort man lägger ner henne i sängen flyger hon upp i krypställning, det spelar ingen roll hur trött eller sovande hon är - det verkar vara en ren reflex. Får trycka ner henne med milt våld i sängen och hålla fast henne tills hon slappnar av och sen stå och vakta en stund, för oftast händer det igen efter fem-tio minuter. Hela processen tar oftast runt en timme. Tålamodsprövande, minst sagt...

Hade tänkt åka till Ikea idag och shoppa lite julgrejer men kommer stanna hemma istället, kan hända att vi åker till sjukhuset senare och hälsar på Lorenzos 92-åriga farmor som lyckades trilla i trappan och bryta lårbenet igår kväll. Som den äkta krutgumma hon är skulle hon bära upp ett lass med ved uppför trappan när hon snubblade och bröt benet, men tro inte att det stoppade henne - nej, hon reste sig upp och gick uppför trappan och in i lägenheten innan hon kom på att hon kanske borde ringa efter hjälp. Herregud. Nu håller vi alla tummarna för att benet ska läka snabbt, för jag tror att hon kommer bli knäpp av att inte kunna röra på sig.

Tills vidare ska jag ta vara på Alices sovtid och titta på det nya avsnittet av Homeland - serien som förstört mitt serietittande genom att vara så jäkla bra att alla andra serier helt plötsligt känns meningslösa att titta på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar