måndag 12 juli 2010

Trekking

Jag plågas för tillfället av en träningsvärk som inte är av denna jord, efter ett hårt träningspass i Alperna i helgen. Omgivningarna var så vackra att man knappt kände hur jobbigt det var att gå (men nu känns det...). I lördags besteg vi Mont Joly, 2525 meter över havet (högre än Kebnekaise, det ni!). GRYM utsikt över Mont Blanc-massivet och dalarna runt omkring Megève. På toppen blåste helt plötsligt mörka regnmoln in så vi fick skynda oss ner, och vi tog kabinbanan sista biten eftersom vi var genomblöta och frusna.







Nästa dag tog vi det lite lugnare, strövade över gröna alpängar, genade genom kohagar med tillhörande kossor med klockor runt halsen och så gick vi vilse på vägen tillbaks till Megève. Efter en liten språngmarsch (vi hörde ett vildsvin grymta så då blev det fart på oss...) genom en skog hittade vi i alla fall tillbaks till stigen.




Kom hem precis i tid för att se världens tråkigaste vm-final igår. Idag har jag gjort en tenta och börjat plugga inför nästa (och sista) som jag har nästa måndag. Nu ska jag hoppa in i duschen, det är fortfarande helt galet varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar