torsdag 4 februari 2010

Inflyttade

Äntligen har vi fått internet hemma! (Än så länge inget fast nät utan bara en liten provisorisk jättelångsam usb-grej, men det funkar ett tag).

Anyway: Nya lägenheten är super! Ett ganska stort vardagsrum med en extremt snygg (men tyvärr endast dekorativ, den är igenmurad) kakelugn och en liten balkong som vetter ut mot en trädgård, fräscht badrum, bra kök och hall (det är samma rum) och ett litet sovrum som är ganska mysigt det också. Det bästa: Taken! 4-5 meters takhöjd i alla rum, mörka träbalkar i hallen och köket och jättefina valvtak i tegel i resten av lägenheten.

Vi sov här första natten i fredags, lite campingstil då vi upptäckte att det inte fanns några köksgeråd alls så vi fick ringa efter pizza och äta med händerna… Sen körde vi en heldagsflytt i lördags, började med att tömma mitt rum på morgonen, körde två rundor med kartonger men det gick rätt fort ändå. Sen åkte vi och storhandlade, lastade in maten lite snabbt i lägenheten innan vi gick och hyrde en stor skåpbil och satte fart mot Ikea! Där shoppade vi en bäddsoffa, bokhyllor och allt möjligt till köket (Billiga grejer – 2 euro för 24 bestick? Eller 1 euro för snygga glasskålar? Vi satsade på ekonomiska saker så kan vi sätta upp lite finare serviser och sånt på bröllopsönskelistan…). Sen var det bara att ta sig hem med skåpbilen och kånka in alla kartonger i lägenheten. Kvällen tillbringades med att äta middag, dricka vin och montera ihop soffan (det tog sin lilla tid…).

Nu efter ett par dagar här i lägenheten kan jag konstatera att: den är jättefin. Enda minuset är kanske att den som byggde stället inte brydde sig så mycket om att kolla om saker och ting var raka (typ golven), så våra möbler ser lite sjösjuka ut. Men men, det är väl bara charmigt…
Sen håller de i lägenheten ovanför på att renovera, vilket gör att man väcks vid halv 8 på morgonen av dunder, brak och ett konstigt ljud (som vi upptäckt är små dammhögar som rasar ner från taket, kanske av murbruk från tegelstenarna). Hur som helst borde de vara färdiga snart, åtminstone med det värsta grovjobbet – tror de håller på att lägga golven nu, så det blir nog bättre.

Hade tänkt lägga upp lite bilder men det verkar inte som att det fungerar...försöker igen sen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar