tisdag 28 december 2010

Finnair no more

Hemma igen efter världens värsta resa - Finnair kan glömma att få oss som kunder igen.

Igår fick vi alltså åka buss från Kemi till Oulu eftersom Kemis flygplats var stängd (varför? Jo, den som jobbar i flygledartornet var sjuk...). Bussen tog evigheters evighet vilket resulterade i att flyget gick en timme senare än planerat - och att vi missade flyget till Milano i Helsingfors. Där fick vi i transferservicen veta att vi blivit ombokade till ett Lufthansaflyg till Frankfurt och att vi skulle gå till Lufthansas servicecenter för att koppla vårt bagage till den nya biljetten.

Lufthansas servicecenter var öde, inte en människa i sikte. Tillbaks till Finnair, där de sade att vi skulle gå direkt till incheckningsdisken. Väl där möts vi av världens suraste tant, som på de tre minuter vi tillbringade där:

a) placerade oss på olika rader både på flyget till Frankfurt och det till Milano trots att de båda bara var halvfulla.

b) totalt struntade i att koppla bagaget till den nya biljetten trots att jag bad henne om det typ 70 gånger, och det resulterade naturligtvis i att vår väska blev kvar i Helsingfors, och att jag måste åka tillbaks till Malpensa idag/imorgon för att hämta den.

c) var så sjukt otrevlig att jag hade velat smälla till henne.

Sen gick resten av resan ganska smidigt. (Vad som helst kan väl räknas som smidigt efter en sån start...) Kom hem klockan 1 i natt och nu har jag just skjutsat Lorenzo till jobbet. Ska städa, hämta resväskan, och sen kommer Kine och Pasquale! Imorgon väntar Chamonix.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar